Välj en unik profilprodukt för att sticka ut

Välsittande kläder, trendiga sportflaskor, snygga pennor, utstickande muggar, tekniska mojänger och klassiker i modern tappning – urvalet av profilprodukter tar aldrig slut. Med tanke på att urvalet är så pass stort kan man som företagare skapa en unik profilprodukt som mottagaren har nytta av under en längre tid. På så sätt når även varumärket ut till en bredare målgrupp om mottagaren flitigt använder produkten vid olika tillfällen.

Valj en unik profilprodukt for att sticka ut 2 - Välj en unik profilprodukt för att sticka ut

Ser man till vilka produkter som stigit i popularitet de senaste åren är det definitivt tekniska prylar. Speciellt mobilladdare, så kallade powerbanks, har blivit oerhört trendigt bland profilprodukter. Mobilskal är inte heller en ovanlighet, liksom de uppskattade USB-minnena. Vill man nå ut till en yngre kundkrets kan något av dessa alternativ vara ett vinnande koncept. Dock går det inte att komma ifrån att de traditionella produkterna såsom pennor, paraplyer, godis och muggar fortfarande står sig. Så länge designen är minnesvärd kommer produkten ge maximal marknadsföringseffekt oberoende vilken varukategori den faller inom.

Valj en unik profilprodukt for att sticka ut 1 - Välj en unik profilprodukt för att sticka ut

Vad gäller profilkläder är mössor, jackor, pikétröjor, sweatshirts och t-shirts de populäraste plaggen. Färgerna får gärna sticka ut lite ur mängden på profilkläderna, men det allra viktigaste är att köpa in plagg av olika storlekar. I regel beställer företag one-size t-shirts för att vara på säkra sidan, men vill man verkligen imponera på kunderna har man ett antal olika storlekar för att plagget skall sitta bra. En välsittande tröja till exempel kommer användas flitigt av mottagaren och varumärket når på så sätt indirekt ut till en bred målgrupp. Att ha sin företagslogga på arbetskläder är självfallet även ett lyckat koncept då kunder genast förstår vilket bolag personalen representerar.

Vad man än vill använda för produkt i sin marknadsföring är det garanterat genomförbart om man kontaktar en erfaren reklambyrå. För att nämna exempel på lite ovanligare profilprodukter tåls ljuslyktor, inredningsprodukter, bestick, brandfiltar, delikatesslådor och slipsar att nämnas.